Helaas moeten we onze haren nog langer laten groeien en wel tot eind april. Hopelijk heeft iedereen


23 MRT 2020 Verstandig dat kabinet knoop doorhakt, kapsalons moeten sluiten

De ANKO vindt het een verstandige beslissing van het kabinet om alle kapsalons (ondernemers met personeel, ZZP’ers en ambulante kappers) in Nederland tot 6 april 2020 te sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Daarmee komt een einde aan de enorme onzekerheid die de afgelopen week onder kappers, hun medewerkers en consumenten over het ‘1,5 meter advies’ heeft geheerst. ‘Goed dat er nu duidelijkheid is’, aldus ANKO-voorzitter Maurice Crusio. ‘De volksgezondheid en de bestrijding van het coronavirus staan voorop’.

Van meet af aan heeft de ANKO richting kabinet en Tweede Kamer benadrukt dat het advies om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden, voor kappers en hun medewerkers absoluut onuitvoerbaar was. Daarom ook leek het begin vorige week nog volstrekt logisch dat alle kappers hun zaak zouden sluiten. Maar het kabinet stelde dat kapsalons gewoon open konden blijven. De ANKO heeft daarop onmiddellijk en op alle mogelijke plekken bij het kabinet aangedrongen op heldere en uitvoerbare richtlijnen om veilig in kapsalons te kunnen werken, maar die bleven uit.

Verlenging tot eind april.


Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square